Responsabilitat Social Corporativa

Compromesos i socialment responsables

Revertim a la societat part del que aquesta ens aporta, buscant contribuir a crear una societat millor.


 • Cris Cancer: El càncer és la principal causa de mort infantil als països desenvolupats. Aquesta Fundació, enfocada a la recerca per al tractament i curació del càncer, està treballant per a crear una unitat especial per a teràpies avançades de càncer infantil en la planta 8 de l’Hospital de la Pau. Des de Andbank España hem volgut col·laborar en la construcció d’aquesta unitat, que té com a objectiu principal aconseguir tractaments personalitzats per als casos més difícils de càncer infantil.

 

 • Fero (Fundació de Recerca Oncològica): La Fundació Fero, fundada i impulsada pel cèlebre Dr. Sr. Josep Baselga, té com a objectiu contribuir al desenvolupament de la recerca oncològica. Des de Andbank participem anualment com sponsor principal en el sopar de lliurament de Beques a la recerca oncològica. Les beques estan destinades a impulsar els millors projectes presentats per joves científics i oncòlegs.

 

 • Fundació Maria Jesús Soto: Andbank España, com a entitat financera especialitzada en Banca Privada, ha apostat per la Fundació Maria Jesús Soto per a col·laborar en aquest projecte de foment de l’educació financera mitjançant la celebració de sessions de formació a nens i joves, conferències en col·legis i ponències impartides entre diferents col·lectius. Una correcta formació en economia i finances des del col·legi permetrà que les persones comptin amb les eines necessàries de cara a l’elecció dels diferents instruments financers que estan disponibles en el mercat, afavorint al seu torn una major qualitat en el servei de les entitats financeres.

 

 • Save the Children: La nostra missió fonamental és ajudar a combatre l’exclusió social a través d’iniciatives i projectes enfocats a persones amb pocs recursos. Per aquesta raó signem un conveni amb l’ONG Save the Children, a través del qual hem posat en marxa un nou centre per a nens en risc d’exclusió social en el barri de l’Olivereta (València). A més dels fons aportats per Andbank, i amb l’objectiu d’amplificar l’abast del projecte i involucrar a clients del banc i a la societat valenciana en general, organitzem una sèrie d’activitats. Entre elles un acte benèfic i un clinic de futbol amb nens en el qual comptem amb l’ajuda de Víctor Camarasa, jugador del Llevant, com a padrí.

 

 • DaValor neix de la col·laboració entre azValor i la Fundació Àfrica Directe. És un fons l’única missió del qual és fomentar el benestar social i contribuir al desenvolupament sostenible i autosuficient, en definitiva donar valor a la societat. Per aquest motiu des de Andbank hem volgut ser partícips d’aquest fons.

 

 • Dia Solidari de les Empreses: Un projecte de l’ONG Cooperació Internacional i ATRESMEDIA, en el qual van participar més de mil voluntaris en 10 ciutats espanyoles simultàniament: la Corunya, Barcelona, Las Palmas, Madrid, Sevilla, Tenerife, València, Valladolid, Vigo, Saragossa. Una jornada de voluntariat corporatiu que ha aconseguit convertir-se en un esdeveniment referent a nivell nacional i que té el propòsit de promoure i facilitar la participació social de les empreses a través del voluntariat corporatiu. Andbank ha participat en aquest projecte amb una donació i amb la participació d’un equip de voluntaris.

 

 • Torneig de Pàdel Solidari és un projecte pioner a Espanya, la primera edició del qual es va celebrar en 1999. Andbank s’ha sumat enguany a participar juntament amb altres 250 empreses. Aquesta iniciativa ha beneficiat a més de 45.000 persones en risc d’exclusió al llarg d’aquests anys. Enguany han assumit, per primera vegada, un doble repte solidari: D’una banda, es crearà una aula tecnològica i s’equiparà una sala de fisioteràpia per a persones amb discapacitat intel·lectual amb alt nivell de dependència (projecte gestionat per APADIS). I per un altre, es consolidarà un programa esportiu per a persones amb discapacitat intel·lectual i amb trastorns de conducta (projecte posat en marxa per l’Associació Antares)

 

 • Banc d’Aliments de Navarra: El Banc d’Aliments de Navarra, recull aliments donats de manera gratuïta i els distribueix a tota la gent que el necessita. Enguany, ha llançat un projecte per a millorar la classificació i emmagatzematge dels aliments i la seva posterior distribució, donant solució a problemes d’organització. Des de Andbank, s’ha signat un conveni de col·laboració amb aquesta Fundació per a impulsar un projecte integral de millora de la distribució dels aliments donats en la Comunitat Foral. D’aquesta manera, *Andbank ha realitzat una aportació econòmica al projecte que permetrà adquirir una màquina enfardadora semiautomàtica i materials per al magatzem de la Fundació Banc d’Aliments a Navarra, amb la finalitat de facilitar la labor dels treballadors voluntaris que actualment han de realitzar manualment l’enfardat de palets.

 

 • La Fundació Banc d’Aliments de Barcelona és una entitat sense ànim de lucre que dedica els seus esforços a fer complir un dels drets humans més fonamentals: l’accés a una alimentació suficient, segura i saludable per a tots. La lluita contra el balafiament i contra la fam, són les seves principals missions. Des de *Andbank hem ajudat a aquesta fundació amb la donació de més de 7.700 litres d’oli, a fi de millorar la qualitat de l’alimentació de les persones més necessitades.

 

 • Fundació Caja Castellón: El Barranc dels Horts-Mas Vell situat en el terme municipal d’Ares del Maestrat, és un esplèndid espai forestal de 670 hectàrees que va ser adquirit per la Fundació Caija Castellón en 1993 amb l’objectiu de protegir i conservar els seus valors ecològics. Des de Andbank col·laborem ajudant al programa d’educació ambiental, dirigit a centres educatius. Consisteix en un itinerari al llarg de diferents ecosistemes del Barranc dels Horts, guiat per monitors especialitzats, amb l’objectiu de sensibilitzar a l’alumnat sobre la importància de preservar el mitjà, promoure actituds responsables i respectuoses amb l’entorn, i la participació activa en la seva conservació.

 

 • PRI (Principles for Responsive Investment): Els Principis d’Inversió Responsable de Nacions Unides, l’adhesió de les quals és voluntària, van néixer en 2005 amb la finalitat d’impulsar les inversions responsables en matèria social, mediambiental i de bon govern. Andbank Wealth Management, la gestora de Andbank a Espanya, és la segona gestora del mercat espanyol a subscriure’s a aquests principis. El que implica la incorporació dels criteris de responsabilitat en totes les decisions d’inversió.